Ouders, oefen fietsroute naar school met kinderen

19-08-2017 Nieuws Redactie

Foto: Veilig Verkeer Nederland

MAASSLUIS - Veilig Verkeer Nederland adviseert ouders de route naar school met hun kinderen te oefenen.

Maandag 21 augustus beginnen de eerste scholen in regio 'midden', waar ook Maassluis onder valt. Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept automobilisten jaarlijks op op te letten voor grote groepen kinderen die weer onderweg gaan naar school. Dit jaar adviseert de vereniging bovendien de ouders van brugklassers in het bijzonder de route naar de nieuwe school te oefenen.

De vereniging merkt dat het niet alleen voor de kinderen van de basisscholen extra opletten geblazen is. Het blijkt dat er in de eerste weken van het nieuwe schooljaar van de middelbare school twee keer zoveel ongevallen plaats vinden in het verkeer onder brugklassers. Behalve dat de scholieren de nieuwe route en dus ook de gevaren op de weg niet kennen, hebben ze vaak weinig ervaring in het verkeer, merkt VVN op.

Directeur VVN Felix Cohen: "Elke vader en moeder wil zijn kind ’s- avonds weer aan de keukentafel hebben dus raad ik aan om de nieuwe fietsroute ten minste één keer te oefenen en de gevaarlijke punten te bespreken." VVN adviseert daarom de ouders dit weekend nog een aantal keer de nieuwe route naar school te fietsen met de kinderen om samen de gevaarlijke punten te bespreken.

Gerelateerd