Participatieverklaring getekend door Maassluise nieuwkomers

04-02-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op vrijdag 30 januari 2020 hebben in totaal 19 Schiedamse en 6 nieuwkomers uit Maassluis de participatieverklaring getekend, in bijzijn van Schiedamse wethouder Jeroen Ooijevaar en Coördinator Vrijwilligerssteunpunt Jacqueline Groeneveld van de gemeente Maassluis. Nieuwkomers moeten deze verklaring verplicht tekenen, als onderdeel van het inburgeringsexamen. Voor een ieder die na 1 oktober 2017 inburgeringsplichtig is geworden is het namelijk een verplicht onderdeel.

Voorafgaand aan de ondertekening hebben de nieuwkomers lessen gevolgd over kernwaarden en normen van de Nederlandse samenleving. Denk hierbij aan gelijke rechten voor mannen en vrouwen, het recht om jezelf te ontplooien door onderwijs, vrijwilligerswerk, het mogen kiezen van je partner en het recht om je eigen mening te uiten. Ook worden de deelnemers geïnformeerd over de onderdelen van het inburgeringsprogramma. De cursus wordt verzorgd door de Stichting Voorlichters Gezondheid.

De nieuwkomers die de verklaring  hebben ondertekend komen uit landen als Irak, Vietnam en Indonesië.

Meer weten over de verklaring? Zie: https://www.maassluis.nl/a-tot-z/inburgeren. Meer weten over vrijwilligerswerk? Zie https://www.prikbordmaassluis.nl.Gerelateerd