Pascalle de Wit krijgt Chapeau 2021

04-01-2021 Nieuws Redactie

Pascalle de Wit werd verrast door burgemeester Haan. Zij kreeg de persoonlijke waarderingsprijs De Chapeau. (Fotografie: Annette Jansen)

MAASSLUIS - Pascalle de Wit heeft uit handen van burgemeester Edo Haan de Chapeau 2021 ontvangen. Ieder jaar reikt de burgemeester deze persoonlijke waarderingsprijs uit aan een inwoner van Maassluis die zich in de ogen van de burgemeester op een bijzondere wijze voor de stad heeft ingezet. Normaal gebeurt dat tijdens de nieuwjaarsreceptie.

De Wit krijgt de onderscheiding voor haar tomeloze inzet Maassluizers te helpen die wel een zetje in de rug kunnen gebruiken. Pascalle de Wit is de drijvende kracht achter de facebookpagina Samen Sterk Maassluis, waar mensen hulp kunnen vragen en aanbieden. De facebookpagina begon onder de naam Corona durf te vragen en helpen Maassluis om mensen te helpen die door het coronavirus bijvoorbeeld geen boodschappen konden doen of de hond niet uit konden laten. In een mum van tijd had de pagina duizend leden.

Volgens burgemeester Haan voelt De Wit uitstekend aan waar mensen behoefte aan hebben in deze bijzondere tijd. ,,Al heel snel tijdens deze coronacrisis zag De Wit dat wij elkaar meer nog dan daarvoor nodig hebben. De impact van de coronacrisis is enorm. Dan hebben wij elkaar nodig en kunnen wij elkaar helpen. Zo zijn wij samen Maassluis. Pascalle is daarin een belangrijke schakel,’’ zegt de burgemeester. Daarnaast is De Wit zeer actief bij buurtpreventie en de voedselbank.

Pascalle de Wit staat voor de burgemeester symbool voor al die vrijwilligers die het afgelopen jaar hebben laten zien hoe belangrijk het is dat wij naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Burgemeester Haan: ,,Dat kan vaak al met een klein gebaar. Een beetje aandacht voor elkaar doet wonderen.’’Gerelateerd