Passagiers RET betalen teveel door fout apparatuur

09-01-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/REGIO - Sinds medio december worden er te hoge bedragen afgeschreven bij RET-reizigers die met hun OV-chipkaart op saldo reizen. Het gaat hier om reizigers van de trams en bussen van de RET, in de voertuigen waar onlangs nieuwe in- en uitcheckapparaten zijn geplaatst. Op de metrostations geeft de apparatuur geen problemen.

,,We vinden het vervelend voor onze reizigers dat zij hiervan hinder ondervinden en hebben direct gezocht naar de oorzaak en de oplossing’’, aldus een woordvoerder. ,,Het bleek te zitten in de manier waarop de ritprijs wordt berekend.’’ Opvallend is dat de RET dit niet zelfstandig ontdekte, maar er op werd gewezen door reizigers die te hoge bedragen afgeschreven zagen van hun saldo.

,,We werken met man en macht om het probleem op te lossen en verwachten dat we de problemen aan het eind van de dag zijn verholpen’’, aldus het vervoersbedrijf. De verwachting is dat er dan geen incorrecte bedragen meer worden afgeschreven. Vanzelfsprekend krijgen reizigers die teveel voor hun reis hebben betaald, het bedrag terug. Het streven is om dit teveel betaalde bedrag voor 1 februari terug te storten op de kaart.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date