Persleidingbreuk bij rioolgemaal Maassluis

23-11-2021 Nieuws Redactie

Foto: Hoogheemraadschap Delfland

Update 20.50 uur: De breuk aan de persleiding is gerepareerd. Het overstorten is gestopt en het rioolgemaal in Maassluis staat weer aan.

***

Update 17.00 uur: Hoogheemraadschap Delfland meldt dat de reparatie nog enkele uren gaat duren. Omdat het afvalwater niet zo lang kan worden opgevangen, wordt het overgestort via de overstortleiding van het rioolgemaal Merellaan, op het Scheur. Het afvalwater vermengt zich daar met het water van Het Scheur en gaat vervoglens naar de zee. 

***

Update 11.00 uur: Het afvalwater wordt vanuit de stuwput met kolkzuigers in vrachtwagens gepompt. De vrachtwagens brengen het afvalwater naar AWZI De Groote Lucht, waar het water gezuiverd wordt.

***

MAASSLUIS – Dinsdagochtend is een persleidingbreuk ontstaan bij het rioolgemaal in Maassluis, dat meldt het Hoogheemraadschap Delfland.

,,De toevoer naar het gemaal is stopgezet en onze aannemer is ter plaatse om de breuk te repareren”, aldus het Hoogheemraadschap. Het rioolgemaal in Maassluis voert het afvalwater af van Maasland, De Lier en Maassluis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date