Politie in 2017 naar 'veiligheidsvleugel' stadhuis

11-11-2016 Nieuws Redactie

De gemeenteraad ging op 1 november akkoord met de realisatie van een politiepost in het stadhuis van Maassluis. Daarvoor werd een krediet van 550.000 euro beschikbaar gesteld. Inmiddels heeft architectenbureau Kraaijvanger de opdracht gekregen om een definitief ontwerp te maken voor de inrichting van de 'veiligheidsvleugel'. 

De gemeente Maassluis investeert in de nieuwe politiepost vanwege het veiligheidsbelang van haar inwoners. ,,Doen we dat niet, dan zou de politiepost in Maassluis komen te vervallen en naar Vlaardingen overgaan," meldde burgemeester Edo Haan eerder tijdens de commissievergadering aan de gemeenteraad.

Het huidige pand waar de politiepost is gevestigd, is eigendom van de politie. Eerder heeft de politie bekendgemaakt deze locatie in Maassluis te sluiten.De politiepost wordt in de loop van 2017 gerealiseerd in de vleugel van het stadhuis waar voorheen de sociale dienst van de gemeente was gehuisvest.

Behalve de politie wordt ook de afdeling Openbare Orde en Wijkbeheer op deze locatie ondergebracht. Belangrijk voordeel is dat politie, de afdeling Openbare Orde en Wijkbeheer en het team Handhaving en Toezicht bij acties nog beter kunnen samenwerken.  Het nieuwe deel van het stadhuis gaat de 'veiligheidsvleugel' heten. De planning is dat de veiligheidsvleugel in de tweede helft van 2017 in gebruik kan worden genomen.