Politie zoekt getuigen steekincident; jongen uit Maassluis verdacht

03-09-2022 Nieuws Redactie


MAASSLUIS - De politie zoekt getuigen van het steekincident aan de Grote Beer in Rotterdam op donderdagavond. Een vijftienjarige jongen uit Maassluis zit daarvoor vast.

Hij werd aangehouden 'in de nabije omgeving' van het incident, waarbij een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond raakte. De rol van de jongen wordt op dit moment onderzocht, aldus de politie.

Die stelt vanwege dat onderzoek naar (de toedracht van) het incident, graag in contact te komen met getuigen die meer kunnen vertellen over wat er precies is gebeurd.

Zoals de toedracht zich nu laat aanzien werd de 47-jarige man rond half elf 's avonds neergestoken aan de Grote Beer in Rotterdam-Alexander. "Ter plaatse treft de politie één slachtoffer, de 47-jarige. Hij ontvangt direct eerste hulp en wordt vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. Ook hoort de politie dat er mogelijk meer mensen betrokken waren en mogelijk gewond zijn geraakt. Een 15-jarige jongen uit Maassluis wordt kort na het incident in de omgeving aangehouden. Hij is niet gewond."

De politie heeft met getuigen gesproken en stelt beelden veilig. Toch benadrukt ze dat personen die getuigen zijn geweest van het incident, maar nog niet met de politie gesproken hebben, alsnog contact opnemen, bijvoorbeeld via T: 0900-8844.