Prijs voor ‘schoonste straat van Maassluis’ na jaarwisseling

18-12-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis wil een prijs uitreiken aan de schoonste straat van Maassluis na de jaarwisseling. Daartoe is dinsdagavond de motie ‘schoonste straat’ unaniem aangenomen. Wethouder Fred Voskamp gaat zijn best doen om na de aankomende jaarwisseling al een prijs uit te reiken.

Met de motie, een initiatief van het CDA Maassluis, wil de gemeenteraad inwoners van Maassluis stimuleren vuurwerkrestanten sneller op te ruimen en daarmee collectieve acties in straten te bevorderen. Deelnemers zouden voor en na de jaarwisseling een foto van hun straat in kunnen sturen die worden beoordeeld door een deskundige jury.

,,Ik vind het een sympathiek idee,’’ verklaarde wethouder Fred Voskamp. ,,Het is in lijn met hoe we al jaren bezig zijn met bijvoorbeeld vuurwerk- en kerstboominzameling. Ik ga mijn best doen dit zo snel mogelijk te doen.” De wethouder wil het Stadsbedrijf vragen om de gemeente hierbij te helpen door bijvoorbeeld straten die het goede voorbeeld geven aan te dragen.Gerelateerd