Programma Dodenherdenking Prinses Julianaplantsoen

02-05-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De Nationale Dodenherdenking 2018 vindt vrijdag 4 mei 2018 in Maassluis plaats bij het oorlogsmonument in het Prinses Julianaplantsoen. Het programma begint om 19.45 uur.

Vanaf dit tijdstip kunnen vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties, evenals particulieren, zich verzamelen bij het monument. Zeekadetten vormen een erehaag.

Taptoe-signaal
Onder leiding van de tamboers van de FurieToeters arriveren de muzikanten van Kunst na Arbeid om ongeveer 19.55 uur bij het monument. Om precies 20.00 uur wordt het Taptoe-signaal geblazen, waarna een stilte van twee minuten in acht wordt genomen. Onder begeleiding van Kunst na Arbeid wordt gezamenlijk het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus gezongen.

Bloemen leggen
Bij het monument worden kransen gelegd door burgemeester Edo Haan, leerlingen van het Lentiz vmbo Maassluis, Veteranen Maassluis en Brandweer Maassluis. Ook voor particulieren bestaat de mogelijkheid bloemen te leggen.

Toespraak burgemeester
Ter afsluiting van de bijeenkomst houdt de burgemeester van Maassluis een toespraak en worden twee toepasselijke gedichten gedeclameerd door leerlingen van het Lentiz vmbo Maassluis. De bijeenkomst zal om ongeveer 20.30 uur zijn afgelopen.

Vlag halfstok
Inwoners van Maassluis worden verzocht op vrijdag 4 mei 2018 van 18.00 uur tot zonsondergang (om ongeveer 21.15 uur) de vlag halfstok te hangen.Gerelateerd