Programma Sinterklaasintocht Maassluis

17-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op zaterdag 18 november om ongeveer half 10 zal de stoomboot Spanje vanaf de Waterweg de buitenhaven van Maassluis invaren. Met aan boord Sinterklaas en de Pieten. Niet alle Pieten en niet alle cadeautjes passen op de stoomboot, daarom varen er ook andere boten mee. Er varen zelfs muziekpieten mee!

Op de Stadhuiskade wordt de Sint dan al toegezongen door kinderkoor Wonderwijs en op de Kade zingen alle kinderen van Maassluis met hen mee. Prachtige dansjes zullen te zien zijn van de danseressen van Dance Company M’Joy. En onze eigen Fleur zal de kinderen vertellen of ze de Stoomboot al kan zien.

Als de stoomboot is afgemeerd heet burgemeester Haan, Sinterklaas en de Pieten welkom in Maassluis.

Programma van de Sinterklaasintocht en de Pieten

09.00 uur – Start Havenprogramma & Presentatie Fleur
09.20 uur – Optreden Dance Company M’Joy
09.30 uur – Optreden kinderkoor Wonderwijs met Dance Company M’Joy
09.40 uur – Aankomst Sinterklaas in de Buitenhaven
10.05 uur – Aanmeren stoomboot Spanje aan de Stadhuiskade
10.10 uur – Burgemeester Haan heet de Sint en Pieten welkom
10.20 uur – Sinterklaas bezoekt het Stadshart
11.20 uur – Sinterklaas bezoekt winkelcentrum Palet
12.10 uur – Sinterklaas bezoekt Kortenhof
12.40 uur – Sinterklaas bezoekt winkelcentrum Koningshoek
13.10 uur – Sinterklaas bezoekt winkelcentrum Steendijkpolder
14.00 uur – Start kindermiddag in Theater Koningshof
14.30 uur – Sinterklaas bezoekt de kindermiddag
15.00 uur – Meet & Greet met Sinterklaas in Theater Koningshof
15.30 uur – Einde festiviteiten

Sinterklaasfeest in de Koningshof
Sinterklaas is in paniek. Zijn lievelingsmijter is bijna versleten. Hij is overal aan het rondkijken of hij een nieuwe mijter kan vinden die net zo fijn is als de oude. Maar de een is te klein, de ander te groot of het is de verkeerde kleur. Ook heeft hij een mijter gepast die kriebelde. Hij maakt zich zorgen of hij op zijn verjaardag wel netjes met een nieuwe mijter bij de kinderen op bezoek kan gaan.

Sinterklaas vraagt nu aan de kinderen van Maassluis of ze hem willen helpen om een mooie nieuwe mijter voor hem te maken. De mijter kan voor 18 november worden afgegeven bij Theater Koningshof. De mijterpieten zullen deze dan opbergen en op de kindermiddag zal Sinterklaas een nieuwe mijter uitzoeken. Of misschien kiest hij er wel drie. Of neemt hij ze allemaal mee terug naar Spanje. Ook zal er veel gezongen en gedanst worden vanmiddag. En natuurlijk kan iedereen op de foto met Sint en Piet.

Kaartjes voor de kindermiddag zijn inclusief consumptie en te koop voor € 2,-  per kind, € 3,- per volwassene bij Maassluis Info, Hartelust in Palet, Booster in de Koningshoek en bij Theater Koningshof.

Wegafsluiting
Op zaterdag 18 november van 08.30 uur tot 11.00 uur zijn de Haven, de Govert van Wijnkade, de Marnixkade en de Haringkade afgesloten voor alle verkeer, behalve voor fietsers en voetgangers.

Gerelateerd