Protest tegen Zwarte Piet tijdens Sinterklaasintocht Maassluis

05-11-2018 Nieuws Redactie

Foto: Zwarte Pieten op de Pakjesboot tijdens de landelijke intocht in Maassluis in 2016

MAASSLUIS – De actiegroep Kick Out Zwarte Piet roept tegenstanders van zwarte Zwarte Pieten op te protesteren tijdens de Sinterklaasintocht in Maassluis op zaterdag 17 november. Naast Maassluis heeft de actiegroep 17 andere gemeenten uitgekozen voor een demonstratie.

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is voornemens in 18 gemeenten, waaronder Maassluis, de straat op te gaan met als doel dat intochtcomités en gemeenten afstand nemen van zwarte piet. De KOZP geeft daarbij aan niet ‘uit te zijn op geweld, rellen of andere vormen van protest die onnodige provocatie en agressie teweeg kunnen brengen’.

Kennisgeving

KOZP stelt verder ‘in overleg met lokale demonstranten’ een kennisgeving te doen bij de gemeente. Met de burgemeester en politie willen de activisten afspraken maken om het protest veilig te laten verlopen ‘en om de demonstranten te beschermen tegen intolerantie van omstanders’.

De activisten richten de demonstratie tijdens de Sinterklaasintocht op de aanwezige volwassenen, de NTR en het Sinterklaasjournaal, de gemeente Maassluis en de sponsoren van de intocht. ,,Onze demonstratie tijdens de Sinterklaasintocht zorgt ervoor dat het Sinterklaasfeest een feest wordt voor álle Nederlandse kinderen.’’Gerelateerd