PvdA-raadslid was eigenaar Café de Kroon

22-06-2018 Nieuws Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS - PvdA-raadslid Zeki Celikkaya was tot 1 april mede-eigenaar van Café de Kroon, dat eerder deze week door burgemeester Haan gesloten werd. Het pand werd gesloten omdat er tijdens een controle harddrugs zijn gevonden. De PvdA'er zegt niets met de situatie te maken te hebben.

Café de Kroon werd woensdag gesloten omdat er tijdens een controle harddrugs zijn gevonden. Bovendien bleek het café geen geldige exploitatievergunning te hebben. "Ik weet niet meer dan wat ik in het nieuws heb gehoord en gelezen," vertelt Celikkaya aan het AD. "Ik ben ook enorm verbaasd."

Celikkaya heeft op 1 april alles overgedragen aan de nieuwe eigenaar, meldt de krant. "De persoon die de zaak nu runt, ken ik niet. Toen ik nog verantwoordelijk was voor De Kroon waren er geen harddrugs aanwezig en was de vergunning in orde.

Voor fractievoorzitter Jorrit Keijzer is het 'geen issue'. "Hij heeft De Kroon op 1 april overgedragen. Op 18 juni is er iets ontdekt, daar kan ik verder niks mee," meldt hij aan het AD. "Het was wat anders geweest als die controle in maart of april had plaatsgevonden.

De sluiting van het café geldt voor nu voor een aantal weken. De burgemeester bepaalt later hoe lang de sluiting zal gelden.Gerelateerd