Redders Stadsbedrijf in het zonnetje gezet

09-08-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Grote consternatie vorige week aan de Albert Schweitzerdreef. Gina en Frans van Stadsbedrijf die afval aan het inzamelen waren, hoorden van een bewoner dat er een man in een vijver lag. Ze bedachten zich geen moment en schoten te hulp. In de vijver troffen zij een ongeveer 74-jarige man die vastgezogen zat in de modder. De man was tijdens het uitlaten van de hond op het natte gras uitgegleden. Gina heeft de onfortuinlijke man met een bezemsteel boven water weten te houden en Frans probeerde hem uit de modder te bevrijden.

Unal en Ridwan, twee medewerkers van Wallaard (ingehuurd door Stadsbedrijf) die in de buurt wilgen aan het knotten waren, hielpen ook mee. Samen lukte het om de man uit het water te trekken voor hij kopje onder zou gaan. De man is ter plekke onderzocht door ambulancemedewerkers. Hij mankeerde gelukkig niets.

De vier redders zijn dinsdag 6 augustus bij het Stadsbedrijf in het zonnetje gezet door wethouder Corine Bronsveld-Snoep en gemeentesecretaris Sander Duijmaer van Twist. Het viertal kreeg een verdiende bos bloemen.Gerelateerd