Regenbestendige maatregelen in omgeving Nijverheidstraat

22-01-2021 Nieuws Redactie

'Omgekeerde verkeersdrempel' op de kruising Heldringstraat-Elektraweg. (Foto: Gemeente Maassluis)

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis richt zich met het project ‘Maassluis Rainproof’ momenteel op de omgeving van de Nijverheidstraat. Omdat bij hevige regen de straat daar soms blank komt te staan, neemt de gemeente maatregelen om wateroverlast te beperken. Ondernemers en inwoners kunnen bovendien een wijkdeal afsluiten om de wijk regenbestendiger te maken.

Als wijkdeal kunnen ondernemers en inwoners bijvoorbeeld samen met de gemeente tegels vervangen door beplanting. Dit groen vangt regenwater op en fleurt de omgeving op. Andere mogelijkheden zijn het aanleggen van geveltuinen, het opknappen en vergroten van plantvakken en het ‘vergroenen van boomspiegels’. Bij het laatste voorbeeld krijgt de ‘voet’ van de boom meer ruimte om te ademen. Rond de wortels van de boom worden daarbij de straat de straattegels vervangen door bloeiende planten.”

Omgekeerde verkeersdrempel

De gemeente heeft onlangs een ‘omgekeerde verkeersdrempel’ aangelegd op de kruising Elektraweg-Heldringstraat. Door het ‘omkeren’ van de verkeersdrempel kan bij stevige regenval het water uit de Nijverheidstraat naar de Noordgeer stromen. Deze ingreep was nodig omdat de bereikbaarheid van de brandweerkazerne bij extreme buien niet meer gegarandeerd was. Om het water nog beter uit de Nijverheidstraat te laten wegstromen, wordt de weg voor de brandweerkazerne later dit jaar een stuk verlaagd.

Wijkdeal afsluiten

Wilt u ook een wijkdeal met de gemeente sluiten en meehelpen om in Maassluis droge voeten te houden, kijk op www.maassluis.nl/wijkdeal.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date