Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in

17-06-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Rijkswaterstaat neemt vrijdag 17 juni en mogelijk zaterdag 18 juni extra maatregelen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Vanaf vrijdagochtend 17 juni 10.00 uur wordt daarom het hitteprotocol in werking gesteld.

Dit houdt in dat weggebruikers die tussen 10.00 en 20.00 uur met pech langs de weg komen te staan direct worden geholpen. ,,We vinden het onwenselijk dat gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen in de zon langdurig op een berger moeten wachten. Daarom zorgen we tijdens deze hete dagen zo snel mogelijk voor een berger die de weggebruiker naar een locatie met voorzieningen brengt, zoals een tankstation of parkeerplaats. Daar kunt u de schaduw opzoeken en zijn water en andere voorzieningen aanwezig."

Het hitteprotocol geldt in de provincies waar volgens het KNMI de temperaturen stijgen naar 30 graden of hoger. Het protocol geldt voor de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Het advies aan de weggebruikers is zich goed voor te bereiden en alert te zijn bij hitte. ,,Neem voldoende drinkwater mee, mede omdat de concentratie door hitte kan afnemen. Daarnaast is het handig om een paraplu mee te nemen, deze kan als parasol dienen als u bij pech veilig achter de vangrail op een weginspecteur of de berger wacht."Gerelateerd