Rijscholen rijden weer

13-05-2020 Nieuws Redactie

REGIO/VLAARDINGEN – Kappers, pedicures en andere beroepen waarbij er dichtbij de klant wordt gewerkt zijn deze week weer opgestart. Binnenlopen voor een knipbeurt is er echter niet bij; er moet vooraf een afspraak worden gemaakt en daarbij moet ook een aantal vragen over de eigen gezondheid worden beantwoord.

Bij rijscholen is het niet anders en vandaag bleek dat bij autorijschool Well Done, die in de hele regio actief is. Eigenaar en rijinstructeur Berry Brouwer weet prima hoe hij om moet gaan met leerlingen die zich wat onzeker voelen, maar hij moet nu vooral weten hoe hij gezondheidsrisico’s voor zichzelf en zijn leerlingen beperkt. Dat varieert van de auto op vitale plekken van binnen schoonmaken, elke nieuwe les weer, tot alles volgens een planning vooraf regelen. Dus ook de gezondheidsvragen stellen, mondkapjes en handschoenen paraat hebben en bij twijfel ‘niet inhalen’, ofwel de les schrappen.

Nu de rijscholen weer onder voorwaarden kunnen werken stond in ieder geval Berry’s leerling Annabel Kalee vanochtend in Vlaardingen te popelen om aan haar eerste rijles te beginnen. Een nieuwe generatie die het stuur in handen neemt.Gerelateerd