Rode Kruis zoekt nieuw onderkomen

02-02-2017 Nieuws Redactie

Een kledinginzameling bij het Rode Kruis

MAASSLUIS - Het Rode Kruis zoekt een nieuw onderkomen. Het huidige Rode Kruis gebouw, Spechtstraat 51, wordt per 1 april per order van de gemeente Maassluis gesloten en afgebroken.

Daarom zoekt het Rode Kruis een droge ruimte in Maassluis of Maasland. Een ruimte op de begane grond of op een etage met gebruik van een lift, ongeveer 2 schoolklassen groot om alles te verzamelen voor het jaarlijkse Rode Kruis transport. De opslagplaats en werkruimte kan ook bestaan uit meerdere ruimten met een totale oppervlakte van 40 tot 60 m². In de nieuwe ruimte zal regelmatig een kledinginzameling worden georganiseerd.

We willen graag zo spoedig mogelijk een nieuwe ruimte die we tenminste 2 jaar of langer kunnen gebruiken. De kosten aan huur willen wij zoveel mogelijk beperken waardoor u sponsor kunt worden voor een goed doel.

Kledinginzameling
Rode Kruis vrijwilligers en vrijwilligers van de Stichting Maassluis Partnerstad Kezdivásàrhely werken samen voor dit goede doel. De vrijwilligers hebben er vele uren, inzet en energie ingestoken om alles voor elkaar te krijgen voor een transport. Zo word er regelmatig een kledinginzameling georganiseerd.

De Rode Kruis afdeling in Kezdivásàrhely is erg blij met die inzet, want zij kunnen het heel goed gebruiken. Mevr. Eszter Csiszár (voorzitter) heeft ons vele malen bedankt voor alle goederen, die zij weer kunnen uit delen aan de arme bevolking. De plaats Kezdivásàrhely ligt in de Karpaten in een Hongaars sprekend gebied. De plaats is sinds 2001 een partnerstad van Maassluis. 

Wanneer wij geen nieuwe opslagplaats krijgen, dan zullen we jammer genoeg moeten stoppen met dit goede doel. Heeft u meer informatie nodig, bel dan naar mevr. H. Duijn telefoon nr. 06-44522169. Per email bereikbaar op: informatie-rodekruisnwn@xs4all.nlGerelateerd