Rolf de Bakker en Morad Aissati willen Maassluis inkleuren

04-09-2020 Nieuws Redactie

v.l.n.r. Rolf de Bakker, wethouder Fred Voskamp, Morad Aissati (Fotografie: Mischa Koorneef)

MAASSLUIS – Kunstenaar Rolf de Bakker vond een gewillig oor bij Welzijn E25 om samen te werken aan zijn project ‘Colored Walls’. Altijd op zoek naar inspirerend beeld via Pinterest kwam hij het fenomeen Instagrammable Walls tegen.

Instagrammable walls zijn muurschilderingen die een fantastisch decor vormen om jezelf op de foto te zetten, en het wordt nóg leuker als je met een pose onderdeel kan worden van de muurschildering. Een bekend voorbeeld hiervan zijn Angel Wings. Als je ervoor gaat staan lijkt het net of je vleugels hebt. De meeste grote steden wereldwijd hebben ze al dus het wordt tijd dat Maasluis hier ook mee verrijkt wordt.

Morad Aissati, teamleider jongerenwerk van E25, was desgevraagd direct laaiend enthousiast om eraan mee te werken. Twee vliegen in één klap: Maassluis wordt kleurijker en jongeren kunnen daaraan meedoen. Over de uitvoering van het project bestaan veel ideeën. Maar Rolf en Morad vonden het heel belangrijk om meteen de koe bij de horens te vatten en direct te beginnen om een voorbeeld te hebben: Zo willen we het in Maassluis gaan doen.

Rolf haakte aan bij het genoemde project Angel Wings. Op de buitenmuur van het gebouw van E25 schilderde hij twee heel grote vleugels met daarboven de tekst: Spread your wings and see how far you can fly! Meteen werden er foto’s met bezoekers van E25 van gemaakt.

Er zijn reeds ideeën voor volgende locaties, zoals Koningshof en een aantal scholen, maar liefst zouden ze iedere lelijke lege muur in Maassluis onderhanden willen nemen. De schilderingen zullen zoveel mogelijk aansluiten bij het doel van het gebouw. Denk aan een rode loper bij het theater. De werken zullen in ieder geval uitnodigend zijn om er zelf bij gefotografeerd te worden.

Belangrijk aspect is dat jongeren bij de uitvoering kunnen meewerken. Rolf geeft daarbij ondersteuning. Er wordt aan gedacht om het vlogteam in te schakelen om een compilatie te maken van de verschillende schilderingen. Verder kunnen ze worden opgenomen in een kunstroute door Maassluis. En die zou kunnen aansluiten bij andere routes, zoals die van het Kunstwerk van de Maand.

Nadere inlichtingen bij Rolf de Bakker: socialmedia@rolfdim.comGerelateerd