Categorieën

Service

Samen bloemen planten in het Wipperspark

Samen bloemen planten in het Wipperspark
Nieuws

Samen bloemen planten in het Wipperspark

  • Redactie
  • 05-06-2019
  • Nieuws
Samen bloemen planten in het Wipperspark
MAASSLUIS - De gemeente Maassluis nodigt Maassluizers uit om vrijdag 7 juni tussen 10.30 en 13.30 uur gezamenlijk bloemen te planten in het Wipperspark. Het Wipperspark heeft onlangs een flinke opknapbeurt gehad. Allereerst is van het park een waterbuffer gemaakt. Hier kan bij overvloedige regenval overtollig water uit het riool worden opgevangen zodat Maassluis bij wateroverlast langer droge voeten houdt.

Bloemen en kruiden

Gelijktijdig met het aanleggen van de waterbuffer en bijbehorende natuurvriendelijke oevers heeft het park een meer natuurlijke uitstraling gekregen onder meer door bloemen en kruiden te zaaien. Vrijdag 7 juni krijgt de natuurlijke omgeving in het Wipperspark een extra 'boost' met het planten van nog meer bloemrijke planten. Help u ook mee? Alles wat u doet telt om Maassluis ‘rainproof’ en duurzamer te maken.

Wateroverlast voorkomen

Het regent vaker en harder in Nederland waardoor de kans op wateroverlast toeneemt. Maassluis neemt maatregelen om de stad hiertegen beter bestand te maken. Er wordt bijvoorbeeld een nieuw hemelwatersysteem aangelegd in verschillende delen in Maassluis. Bewoners kunnen zelf ook veel doen om wateroverlast te voorkomen. Bijvoorbeeld door in de tuin regenwater op te vangen of tijdelijk vast te houden. Dat kan door een regenton te plaatsen of tegels te vervangen door planten. Alles wat je doet telt!

Laat u inspireren

Wilt u zich ook laten inspireren door de maatregelen van Maassluis Rainproof en eventueel ook zelf meehelpen met het mooier maken van het Wipperspark? Kom dan vrijdag 7 juni tussen 10.30 en 13.30 uur naar het Wipperspark bij handbalvereniging Unitas. De gemeente zorgt voor de planten, scheppen en gieters. Ook is er iets te drinken en te eten. Aanmelden kan via e-mail: [email protected].