Samen gedenken tijdens de lichtjesavond

05-12-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De lichtjesavond vindt dit jaar plaats op woensdag 12 december. Tijdens de donkere dagen missen we de mensen van wie we afscheid hebben moeten nemen vaak nog meer. Juist dan kan het een goed moment zijn om samen met anderen te gedenken. Het samen gedenken, luisteren naar verhalen, gedichten en live muziek kan steun bieden bij het omgaan met het verlies en de lege plek.

Iedereen is van harte welkom in de aula aan de Hooge Zeedijk 100 te Maassluis. Om 19:00 uur staat de koffie klaar, waarna burgemeester Edo Haan en wethouder Fred Voskamp om 19:30 uur officieel de avond openen.

Na de herdenking is er de mogelijkheid om over de begraafplaatsen te lopen. Bezoekers kunnen dan bij het graf van hun dierbare een lichtje plaatsen. Ter nagedachtenis aan hen die verstrooid of elders begraven zijn, wordt een hart van licht gemaakt bij de herdenkingsboom. De avond wordt om 21:30 uur gesloten.

De lichtjesavond wordt georganiseerd door de gemeente Maassluis in samenwerking met Crematorium De Dijk en Uitvaartcatering Zuid-Holland.


 Gerelateerd