Samen herinneren tijdens lichtjesavond

30-11-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Gemeente Maassluis, crematorium De Dijk en Uitvaartcatering Zuid-Holland houden woensdag 11 december de jaarlijkse lichtjesavond. Om 19.00 uur staat de koffie klaar in de aula aan de Hooge Zeedijk 100 in Maassluis, waarna burgemeester Edo Haan de lichtjesavond om 19.30 uur officieel opent. Wethouders Corine Bronsveld, Gerard van der Wees en Fred Voskamp zijn hierbij aanwezig.

Na de herdenking kunnen bezoekers bij het graf van hun dierbare een lichtje plaatsen. Beide begraafplaatsen in Maassluis zijn 11 december 's avonds open. Ter nagedachtenis aan hen die verstrooid of elders begraven zijn, wordt de herdenkingsboom verlicht. Lichtjesavond wordt om 21.30 uur afgesloten.

Donkere dagen
Lichtjesavond wordt gehouden omdat wij tijdens de donkere dagen de mensen waarvan we afscheid hebben moeten nemen, nog meer dan normaal gesproken missen. Juist dan kan het een goed moment zijn om samen met anderen te gedenken. Het samen herinneren en luisteren naar verhalen, gedichten en live muziek kan steun bieden bij het omgaan met het verlies en de lege plek.

Wilt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan lichtjesavond? Bijvoorbeeld met een gedicht, muziek of een verhaal. Geef dit dan door via telefoonnummers 06-52506044 of 06-14275867. Een e-mailbericht sturen kan ook: begraafplaats@maassluis.nl. Doe dit voor 6 december. Komt u naar de lichtjesavond, laat dit dan graag via bovenstaand e-mailadres/telefoonnummer weten. Zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal aanwezigen.

Vervoer tussen begraafplaatsen
Voor mensen die slecht ter been zijn en/of geen eigen vervoer rijden er woensdagavond 11 december 2019 twee pendelbusjes van de Argos Zorggroep tussen de nieuwe begraafplaats aan de Hooge Zeedijk en de algemene begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat.  



Gerelateerd