Samen Maassluis schoonhouden; organiseer een schoonmaakactie

09-02-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Verenigingen, ondernemers, scholieren en bewoners gaan van 18 tot 24 maart aan de slag om zwerfafval op te ruimen in Maassluis. Samen met de gemeente zorgen zij in de ‘Week van Nederland schoon’ en op de ‘Landelijke Opschoondag’ op 23 maart voor schone straten, schoolpleinen, speeltuinen en recreatiegebieden in Maassluis.

Iedereen kan een zwerfafvalactie organiseren. Alles is mogelijk zolang het verwijderen van zwerfafval maar onderdeel uitmaakt van de activiteit. Een uurtje zwerfafval prikken kan de buurt al zichtbaar opschonen. Een schoonmaakactie kan aangemeld worden op www.supportervanschoon.nl. Op deze website kunnen ook opruimpakketten besteld worden.

Vergeet niet de schoonmaakactie óók aan te melden bij de gemeente. Dan krijgen de initiatiefnemers communicatiemateriaal, aanvullend schoonmaakmateriaal en bedankjes voor de deelnemers. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 8 maart via milieu@maassluis.nl. Vermeld in de e-mail wat u gaat doen, wanneer en met hoeveel mensen. Geef ook aan of mensen zich mogen aansluiten bij uw actie. De gemeente publiceert op 8 maart een lijst met de georganiseerde opruimacties.

In Maassluis is het hele jaar door een gratis Schoonaanhanger beschikbaar. Hierin ligt al het materiaal dat nodig is om grotere schoonmaakacties te houden. De gemeente brengt de aanhanger naar de gewenste plek en haalt hem na afloop weer op. Heel handig! Vermeld bij de aanmelding van uw zwerfafvalactie dat u gebruik wilt maken van de Schoonaanhanger.Gerelateerd