Sauna waarschijnlijk oorzaak brand sportschool

19-02-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Er wordt nog onderzoek gedaan in sportschool Fitline, maar hoogstwaarschijnlijk is de brand ontstaan in de gloednieuwe sauna. Dat zei Cees van Toor, directeur van het sportcentrum, tegen RTV Rijnmond. De brand ontstond zondagmiddag 18 februari in de sauna in de dameskleedkamer.  

Hij vertelde ook dat ze veel geluk hebben gehad, de brandweermannen trainen bij Fitline en daardoor kenden ze het pand goed en kon er snel gehandeld worden. Het vuur in het gebouw aan de Govert van Wijnkade bleek lastig te blussen. Er vielen geen gewonden.

"Er is wel roet- en waterschade. De Cardio, wanden en het tapijt zijn allemaal kapot", vertelt Van Toor tegen RTV Rijnmond. De restauratie van het pand gaat volgens Van Toor 'een paar maanden duren'.

Het sportcentrum op Facebook over de brand: "Afgelopen vrijdag hebben wij nieuwe sauna kachels laten installeren door een erkend installatie bedrijf. Deze hebben van vrijdagavond tot zondagmiddag goed gefunctioneerd. Zondagmiddag is er brand ontstaan in de damessauna. Onderzoek zal vandaag uitwijzen wat de oorzaak is."Gerelateerd