Schade Lijndraaiersbrug naar verwachting rond €100.000

01-07-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De schade aan de Lijndraaiersbrug bedraagt naar verwachting ongeveer €100.000, dat blijkt na technisch onderzoek. Dat de ophaalbrug op zaterdag 16 mei tijdens het sluiten naar beneden kwam vallen, heeft te maken met het soort lagers dat is toegepast.

Ongeveer drie jaar geleden is de Lijndraaiersbrug beweegbaar gemaakt. Hierbij is een ander type lager toegepast dat in het ontwerp stond, zo laat het Maassluise college in een informatiebrief weten aan de gemeenteraad. ,,In theorie waren deze lagers uitwisselbaar, maar in de praktijk bleek dat elders in het mechanisme ook een aanpassing gemaakt had moeten worden.  Zo had onder andere de borgring en de asborst vergroot moeten worden. De lagers van de fietsbruggen hebben hetzelfde ontwerp, deze zullen ook aangepast worden.”

Schade

De schade bedraagt naar verwachting ongeveer €100.000. ,,Wij zijn in gesprek met de betrokken partijen over de schade,” meldt het college. ,,Onze schadeverhaalspecialist ondersteunt ons hierbij. Over de inhoud van de gesprekken kunnen wij geen mededelingen doen.”

Herstel

Het college van burgemeester en wethouders hoopt dat de brug in augustus weer opengesteld kan worden voor vaarverkeer. ,,Herstel van de zichtbare schade en controle van vitale delen op niet direct zichtbare schade, zal nog enige tijd gaan duren. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt.” Voor het herstel van de vaarfunctie zal het wegverkeer één of twee dagen gestremd moeten worden. Voor uitvoering van het groot onderhoud, dat gepland staat voor na het vaarseizoen 2021, zal de brug 2 tot 3 weken afgesloten zijn voor autoverkeer.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date