Schadevergoeding na ‘onthoofding’ schip betaald door verzekeraar gemeente

29-01-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De schadevergoeding van €103.738,48 (excl. rente) aan een binnenvaartschipper waarvan het schip in december 2018 werd ‘onthoofd’ door de Spoorbrug, is in het geheel betaald door de verzekeraar van de gemeente Maassluis. Dat blijkt uit antwoorden van het Maassluise college op schriftelijke vragen van de PvdA Maassluis. Beveiligingsbedrijf ND Security heeft de proceskosten van de binnenvaarschipper voor zijn rekening genomen.

De fractie van de PvdA Maassluis stelde schriftelijke vragen over de schadevergoeding aan de schipper waarvan de stuurhut eind 2018 werd geramd door de Spoorbrug. De fractie wilde weten of de schade te verhalen is op ND Security en welke afspraken er toentertijd zijn gemaakt bij het inhuren van het beveiligingsbedrijf voor het openen en sluiten van bruggen.

De schadevergoeding is betaald door de verzekeraar van de gemeente Maassluis en ND Security heeft de proceskosten van de binnenvaartschipper betaald, verklaart het Maassluise college. ,,Met ND Security zijn afspraken gemaakt over het bedienen van de bruggen in de buitenhaven. Er zijn geen nadere afspraken gemaakt over eventuele schade ontstaan door het niet juist uitvoeren van opgedragen taken.”Gerelateerd