Scholen, horeca en sportclubs drie weken op slot

15-03-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De Ministers Slob (Onderwijs) en Bruins (Medische Zorg) hebben zojuist bekend gemaakt dat alle scholen en de kinderopvang vanaf morgen drie weken worden gesloten. Alle kinderen moeten zoveel mogelijk thuis blijven. Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen met ouders in vitale beroepsgroepen (in ieder geval zorg, politie en brandweer, defensie, mensen werkzaam in de voedeselketen en de vuilnisophaaldienst). Indien hun ouders geen opvang hebben, worden deze kinderen op hun eigen school/kinderopvanglocatie opgevangen.

Ook sportclubs en de horeca gaan dicht, horecagelegenheden moeten vanavond om zes uur de deuren sluiten. Minister Bruins benadrukte daarnaast het belang van sociale isolatie. Ga alleen de deur uit als het echt niet anders kan en houd, bijvoorbeeld als u boodschappen gaat doen anderhalve meter afstand van anderen.

FNV Horeca heeft de regering opgeroepen zo snel mogelijk maatregelen te nemen. ,,Deze klap gaat hard aankomen in de sector. Veel mensen werken daar als zzp'er en zitten per direct zonder inkomsten.'' Scholen zijn blij met de maatregel maar staan ook voor een uitdaging in verband met de naderende citotoets in het basisonderwijs en examens in het voortgezet onderwijs.Gerelateerd