Scholiere Renée maakt vrijheidsbolder

30-07-2020 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Maassluise kunstenaars hebben onlangs een aantal bolders op de havenkades beschilderd. De kunstenaars gaven de bevestigingspunten voor schepen het thema 'Maritiem' mee.

Eén van de bolders wijkt daarvan af. Scholiere Renée Greve van het Lentiz Reviuslyceum heeft een vrijheidsbolder gemaakt. De bolder op de Geerkade Westzijde ter hoogte van nummer 7  staat op een locatie die tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd is.

Vrijheid

"Vrijheid komt op heel veel manieren voor", legt Renée haar ontwerp uit. "Ik wilde mijn ontwerp niet beperken en heb er daarom voor gekozen om meerdere onderdelen van vrijheid terug te laten komen. Zo is er vrijheid van meningsuiting afgebeeld en vrijheid om te zijn wie je wilt zijn. Voor mij zijn muziek, reizen en natuur ook een belangrijk deel van vrijheid. Daarom is heb ik dit ook in mijn ontwerp verwerkt."

Boeiende route

De kunstbolders zijn een onderdeel van de Boeiende Route, de wandelroute van de buitenhaven naar het oude centrum. Kijk voor meer informatie over de kunstenaars en de locatie van de bolders op www.maassluisekunstenaars.nl.Gerelateerd