Schoonmaken van zwanen gaat hele nacht door

24-06-2018 Nieuws Redactie

Foto: Facebook Stichting Reddingsteam Zeedieren

Update 23.35 uur: Er zijn geen nieuwe vrijwilligers meer nodig. De gemeente Maassluis meldt dat er nu genoeg mensen en spullen aanwezig zijn om de vogels te helpen.
***
MAASSLUIS - Stichting Reddingsteam Zeedieren roept iedereen die kan komen helpen de met olie besmeurde vogels te wassen, zich te melden bij de
Gemeentewerf Maassluis. Het wassen van de vogels gaat de hele avond en nacht door.

Vrijwilligers en hulpverleners zijn zondag in touw geweest om de met olie besmeurde zwanen en vogels te redden. De dieren zitten onder de olie nadat een schip in Rotterdam zaterdag lek raakte na een botsing met een steiger.

De vogels die zondag tot 22.00 uur worden gevangen, worden allemaal naar de Gemeentewerf Maassluis gebracht. Daar worden de vogels gewassen. Stichting Reddingsteam Zeedieren vraagt iedereen die kan komen helpen de vogels te wassen, zich te melden op de locatie. 'Ervaring zou super zijn maar is niet vereist. Er wordt je geleerd hoe je een vogel moet wassen. Er zijn vele vele handen tekort.' Het wassen van de vogels gaat de hele avond en nacht door tot morgenochtend vroeg.

Oude handdoeken, lakens, dekbedovertrekken en flessen afwasmiddel van Dreft zijn ook broodnodig. Deze artikelen mogen allemaal naar Gemeentewerf worden gebracht.

Tijd over? Meld je dan bij de Gemeentewerf Maassluis aan de Heldringstraat 8 in Maassluis. Vraag daar naar coördinator Edwin van Dierenambulance REO.Gerelateerd