Schrijf je in voor de Maassluise Muziekweek 2018

15-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De inschrijving voor de 59ste editie van de Maassluise Muziekweek is inmiddels van start gegaan.

De voorspeeldagen van de Maassluise Muziekweek, klassiekemuziekconcours voor jongeren, start op maandag 26 februari 2018 in Theater de Koningshof in Maassluis. Het concours kent geen voorrondes, halve finales en finale. Iedere deelnemer of ensemble speelt tijdens de voorspeeldagen eenmaal en wordt daarop beoordeeld. Het concours bestaat uit twee categorieën.

Categorie A
Categorie A is voor getalenteerde kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar met meer dan gemiddelde aanleg voor hun instrument. Het concours staat open voor pianisten, strijkers, gitaristen, harpisten, koper- en houtblazers en vocalisten. Deelnemers zingen solo of in een klein ensembleverband.

In iedere leeftijdscategorie is een eerste, tweede en derde prijs te winnen.  De hoofdprijs: De Maassluise Muziekweekstimuleringsprijs, maximaal €1000,- om in overleg met het bestuur te besteden aan een muzikale workshop of masterclass.

Categorie B
De tweede categorie is voor Kamermuziekensembles die bestaan uit studenten die studeren aan Nederlandse conservatoria. De ensembles mogen bestaan uit 3 tot 5 musici van circa 26 jaar.

Ook in categorie B zijn mooie prijzen te winnen. Het winnende ensemble wint de Govert van Wijnprijs ter waarde van €2000,-, beschikbaar gesteld door de Govert van Wijnstichting, de organisator van de concertserie Muziek tussen Maas en Sluis. Ook optreden behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is er een stimuleringsprijs beschikbaar gesteld door de gemeente Maassluis ter waarde van €1000,-.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website van de Maassluise Muziekweek. De inschrijving is inmiddels van start gegaan en sluit op maandag 5 februari.

Maassluise Muziekweek 
De Maassluise Muziekweek bestaat in 2019 zestig jaar. Met het muziekconcours werd gestart in 1959. Een viertal Maassluizers zag dat er voldoende georganiseerd werd voor volwassenen maar vond dat er te weinig aan de jeugd werd gedacht. Zo werd het idee voor dit muziekconcours geboren. In 2013 werd de Stichting Maassluise Muziekweek in het leven geroepen om de toekomst van het concours te waarborgen.

Gerelateerd