Sinterklaas brengt bliksembezoek aan Maassluis

14-09-2020 Nieuws Redactie

Foto: Victor Kappelhof

MAASSLUIS - Het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten aan Maassluis is afgelopen weekend zeker niet ongezien verlopen. Verbaasde blikken, verrekte nekken in het voorbijgaan, enthousiaste reacties en fijne medewerking van de voorbijgangers; de Pieten konden op zaterdag half Maassluis op stelten zetten met een cameraploeg op de hielen. Zondag waren zij met Sinterklaas, onder grote publieke belangstelling vanaf de kade, de hele dag op ‘de Spanje’ en Stadhuiskade.

De eerste draaidagen van de Sinterklaasfilm die Stichting De Rode Mijter Company, in samenwerking met de WOS, produceert zijn zonnig en uitstekend verlopen. ,,Wat wij afgelopen dagen aan medewerking van iedereen in Maassluis hebben gekregen, is ongelooflijk,” begint Anton Wesselius, voorzitter van de Stichting, zijn verhaal. ,,Werkelijk ieder bedrijf, stichting, gemeentelijke instelling en persoon die wij nodig hadden voor de film, reageerde welwillig, meedenkend en vooral enthousiast. Niets was teveel en alles kon. We zijn enorm blij met alle hulp die wij hebben gekregen! We hebben met reuze veel plezier de halve stad overhoop gehaald en dat zijn hele mooie opnames geworden.”

Het was voor onze vereerde bezoekers onder de brandende zon, met bijna tropische Spaanse temperaturen, best een zweterige aangelegenheid. Sint is trots op zijn Pietenploeg. Zonder geklaag, vol vuur, vrolijk en altijd weer enthousiast bleven de Pieten dezelfde scène verschillende keren spelen. ,,Ik val in herhaling,” vervolgt Wesselius zijn verhaal. ,,Maar als je ziet hoe onze Pietenploeg, die bestaat uit louter vrijwilligers, zich staande heeft weten te houden, kan ik niet anders dan glimmen van trots."

Er staan nog een aantal opnamedagen gepland in Maassluis en Wesselius en zijn team hopen op dezelfde medewerking van het publiek te kunnen rekenen, om de kinderen van Maassluis toch een mooie Sinterklaasintocht te kunnen geven. Waar de film over gaat en wat de Sint en zijn Pieten allemaal in Maassluis hebben beleefd, blijft uiteraard geheim tot aan de uitzending van de film op 14 november, om 10.00 uur bij de WOS.Gerelateerd