Slachtoffers ramp MH17 herdacht

17-07-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het is vandaag drie jaar geleden dat het vliegtuig van vlucht MH17 boven Oost-Oekraine werd neergeschoten. Bij deze ramp kwamen twee Maassluizers om het leven. Maandagmiddag is de ramp bij het nieuwe Nationaal Monument in Vijfhuizen herdacht.

Drie jaar na de vliegramp met de MH17 herdenken circa 2000 nabestaanden uit binnen- en buitenland hun dierbaren bij het nieuwe monument in Vijfhuizen. Bij de ramp met het vliegtuig van Malyasia Airlines op 17 jui 2014, kwamen 298 mensen om het leven. De Boeing 777 werd boven Oost-Oekraine neergeschoten en stortte vlak bij de stad Donetsk neer, in een conflictgebied waar pro-Russische separatisten vechten tegen het Oekraiense leger.

Het nieuwe monument in Vijfhoven wordt omringd door 298 bomen, elk slachtoffer wordt herdact met een eigen boom voorzien van een naamplaatje. Het monument is symbolisch geopend door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Onder de slachtoffers van de vliegramp, waren ook twee inwoners van Maassluis te betreuren. Petra van Langeveld en haar zoon Gary Slok waren op weg naar hun droomvakantie, deze twee actieve en geliefde inwoners van Maassluis zouden daar nooit arriveren.

Gerelateerd