Sloop flatgebouw Bilderdijklaan gestart

19-04-2018 Nieuws Redactie

Foto: Maasdelta

MAASSLUIS - De sloop van het betonnen casco van het flatblok aan de Bilderdijklaan is deze week van start gegaan. De komende jaren worden het gebied Sluispolder-West en de Vlietlocatie in Maassluis vernieuwd. Onderdeel van de vernieuwing is de herstructurering van de Bilderdijklaan. Bij de sloop wordt de grote sloopkraan gebruikt die al op de locatie aanwezig is.

Bodemsanering
Vanaf november 2017 is gewerkt aan de voorbereiding van het gebied op de sloop- en nieuwbouwwerkzaamheden. Aansluitend aan de sloop van het flatblok vindt een laatste bodemsanering plaats. De werkzaamheden zijn naar verwachting rond half juli 2018 gereed. Rond de bouwvakantie 2018 wordt gestart met de nieuwbouw van 18 koopwoningen.

Da Costaplein
Ook op het Da Costaplein is onlangs gestart met sloopwerkzaamheden. Begin juni 2018 zijn deze werkzaamheden gereed. De eerste paal van 28 sociale huur nieuwbouwwoningen wordt waarschijnlijk voor de bouwvakantie geslagen. De vermoedelijke verhuurdatum van deze woningen is het tweede kwartaal van 2019.Gerelateerd