Sloop panden Van Gelderen begonnen

09-03-2021 Nieuws Redactie


MAASSLUIS - De sloop van de panden op het terrein van Van Gelderen is begonnen. Het terrein aan de Adriaan van Heelstraat is gekocht door de gemeente Maassluis, in verband met de mogelijke aanleg van een nieuwe spoorwegovergang.

Het sloopbedrijf is al eerste aan het werk gegaan met het veilig verwijderen van de asbestmaterialen, zo maakt de gemeente bekend. De sloopwerkzaamheden zullen enkele weken duren.

De start van het werk werd enkele weken uitgesteld, vanwege de winterse weeromstandigheden en omdat stroom, gas en water nog afgesloten moesten worden op het terrein, aldus Maassluis. Na de sloop wordt het terrein voorlopig afgesloten met hekken. In voorbereiding op de bouwwerkzaamheden wordt dan bodemonderzoek uitgevoerd. Ook worden nest-/broedkasten voor de zwarte roodstaart opgehangen. Deze kasten zijn gemaakt door cliënten en medewerkers van de Stichting Maatwerk Autisme en worden opgehangen door medewerkers van Stadsbedrijf.

Maassluis heeft de grond en de gebouwen gekocht om de aanleg van een nieuwe spoorwegovergang bij metrostation Maassluis-Centrum mogelijk te maken. "Omdat er meldingen waren van overlast op het voormalige bedrijfsterrein, is besloten de gebouwen eerder dan gepland te slopen."Gerelateerd