Spanish wint The Music Battle

10-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Spanish won zaterdagavond The Music Battle in Grandcafé de Waker. De Maassluise rapper wint hiermee een plek in het programma van de eerstvolgende editie van Waterwegpop en een cheque van €250,-.

Spanish streed in De Waker tegen zes andere deelnemers, de achtjarige Pianoboy Quint, Dia Mahmoud, RijmR, Timothy Roodenburg, Anyways en Ann My Dice. Een lastige taak voor de jury bestaande uit Han Remmerswaal en Gertjan van de Velde. "Het ging uiteindelijk om een verschil van halve puntjes," vertelt Van de Velde bij de bekendmaking. "Het was een moeilijke keuze. Wij waren gecharmeerd van de Maassluise tongval en het ritme van Spanish."

Spanish wint een plek in het programma van het festival Waterwegpop 2018. "Echt gaaf," reageert Spanish na de bekendmaking. "Het is al top om mee te doen en dan op Waterwegpop te mogen staan... top!" Het is niet de eerste keer dat Spanish op het festival staat, ook dit jaar trad hij er al op.

De jury hoopt dat beatmaker Lazy een eigen DJ-booth krijgt op Waterwegpop. "Dat zou te gek zijn," reageert Lazy. "Het was voor dit optreden al de bedoeling een eigen booth te hebben, maar dat liep even anders. Maar als dat lukt tijdens Waterwegpop, dan komt alles samen."

Bekijk de foto's
Gerelateerd