Speciaal politieteam moet vuurwerkoverlast tegengaan

30-10-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Een speciaal team van tien agenten moeten het afsteken van vuurwerk in de regio tegengaan. Dat blijkt uit antwoorden van het Maassluise college op schriftelijke vragen van Maassluis Belang.

De fractie van Maassluis Belang wees het college in met de schriftelijke vragen op bewoners van de wijken Sluispolder-Oost en de Taanschuurpolder die zich zorgen maken over zwaar vuurwerk dat wordt afgestoken in de wijken. ,,De enorme knallen zorgen voor luchtdrukverplaatsing en trillende ramen.”

Meldingen

Het Maassluise college bevestigt dat er door de handhavers ‘sporadisch knallen van vuurwerk’ worden gehoord. ,,Er is eenmaal een jongen (8 jaar) samen met zijn ouders aangesproken op het vermoeden van afsteken van vuurwerk. Recentelijke zijn bij de politie meerdere meldingen van overlast geweest rondom winkelcentrum Palet. Er is een doosje nitraten aangetroffen dat door jongeren was weggegooid. Ook de wijkmeesters van Maasdelta hebben inmiddels aangegeven dat ook zij regelmatig harde knallen horen. Inmiddels krijgen wij berichten dat er ook in andere wijken in de stad vuurwerk wordt afgestoken.”

Speciaal team

Vuurwerkoverlast speelt volgens het college in de hele regio. ,,Daarom heeft de politie inmiddels een team van 10 agenten geformeerd om het afsteken van vuurwerk tegen te gaan. Zowel de politie als de BOA’s houden de wijken extra in de gaten om te voorkomen dat er voortijdig vuurwerk wordt afgestoken. Daarnaast roepen wij ook de inwoners op om overlast te melden.”

Onderzoek

Er is volgens het college geen goed beeld van welke groep deze overlast veroorzaakt. ,,Uiteraard wordt hier wel onderzoek naar gedaan. De wijkagent is bezig met een onderzoek naar de jongeren die het vuurwerk afsteken.”Gerelateerd