Speelseizoen op Avonturis opent 17 april

11-04-2019 Nieuws Redactie

Pepijn en Laurens tonen hun plannen aan beheerder Jeroen Doolaar, wethouder Fred Voskamp en ambtenaar Marco Weber. (Foto: Ruud Behrend)

MAASSLUIS - Het duimen voor mooi weer kan beginnen. Op woensdag 17 april opent het speelseizoen op natuurspeelplaats Avonturis. De seizoensopening van de speelplaats aan de het Scheur (ter hoogte van metrostation Maassluis-West) is een feestje waard. De kinderen die dat woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur komen meevieren, kunnen geschminkt worden, kettingen maken, zaadbommetjes maken, doelschieten, een bootje/vlotje maken en marshmallows roosteren. Gewoon lekker in de aanwezige natuur spelen mag natuurlijk ook. Er is gratis limonade en voor de ouders koffie en thee.

Wie niet ontbreken bij de opening zijn Pepijn en Laurens. Zij bezochten Avonturis, samen met hun opa Ruud Behrend, al op 3 april 2019. Pepijn en Laurens maakten daar kennis met beheerder Jeroen Doolaar en wethouder Fred Voskamp.

Moodboard

Reden voor het bezoek was de brief die de jongens aan burgemeester Haan hadden gestuurd. Pepijn en Laurens hebben namelijk plannen met de Maassluise natuurspeelplaats. De beheerder en de wethouder luisterden naar de voorstellen en bekeken een 'moodboard' met de plannen die de jongens hadden gemaakt.

De gemeente is blij met het meedenken van Pepijn en Laurens en gaat kijken wat er van hun plannen gerealiseerd kan worden. Tot die tijd kunnen alle kinderen en hun ouders nu al volop gebruikmaken van de leerzaamste en avontuurlijkste speelplaats van Maassluis.

Gratis

Natuurspeelplaats Avonturis is gratis toegankelijk, ook tijdens het openingsfeest. Let op! Bij heel slecht weer gaat de openingsmiddag niet door.

 Gerelateerd