Spelen en leren bij nieuwe peuteropvang

19-01-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Per 1 februari 2017 starten IKC Het Balkon en IKC Ichthus (onderdeel van UN1EK onderwijs en opvang) met peuteropvang voor peuters van twee tot vier jaar. Peuters kunnen samen spelen en leren in een veilige omgeving met ervaren pedagogisch medewerkers. 

De peuters krijgen een ontwikkelingsgericht aanbod met VVE activiteiten in wisselende thema’s. Zo worden zij spelenderwijs voorbereid op de start in groep 1 in het basisonderwijs. De peuteropvang is geopend tijdens schoolweken; bij IKC Ichthus van maandag t/m vrijdag van 08.45 – 11.45 uur en bij IKC Het Balkon op woensdag en vrijdag van 08.45 -11.45 uur. In de schoolvakanties is de peuteropvang gesloten.

Voor de peuteropvang bij IKC Ichthus en IKC Het Balkon is het tarief voor flexibele kinderopvang van UN1EK van toepassing. De peuteropvang valt onder de Wet Kinderopvang. Dit betekent dat ouders die werken en/of studeren Kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen bij de Belastingdienst, waardoor de netto kosten een stuk lager uitvallen.

“Alle IKC’s van UN1EK bieden opvang en onderwijs in een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar,” vertelt Bea Olivier, directeur van IKC Ichthus. “Dit betekent dat er voor peuters spelenderwijs verbinding is tussen opvang en onderwijs. Zowel IKC Het Balkon als IKC Ichthus bieden hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Met de peuteropvang bieden we werkende ouders ook de mogelijkheid om voor hun peuter gebruik te maken van een (extra) aantal korte dagdelen ontwikkelingsgerichte opvang. De peuteropvang kan gecombineerd worden met hele dagopvang op andere dagen.”

De peuteropvang bij IKC Ichthus en IKC Het Balkon wordt niet gesubsidieerd door de gemeente. Peuters met een VVE indicatie zijn welkom in de startgroepen van UN1EK bij IKC De Regenboog en CBS Het Spectrum. IKC De Regenboog biedt halve dagopvang voor peuters rondom de openingstijden van de startgroep.