Spoorbeveiliging Hoekse Lijn blijft precair

23-03-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/ROTTERDAM - De spoorbeveiliging van de Hoekse Lijn kost meer tijd dan verwacht. Het aanpassen van de software vergt twee maanden extra, zo meldt RTV Rijnmond. 

De oplevering van de metroverbinding in het laatste kwartaal van dit jaar loopt echter geen gevaar, aldus de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser aan de gemeenteraad van de Maasstad.

De problemen zouden vooral liggen in onvoldoende voorbereiding. Deskundigen noemden in de aanloop naar de ombouw van het spoor Schiedam-Hoek van Holland tot metroverbinding, de programmatuur voor de beveiliging van het spoor als één van de moeilijkste onderdelen. Zij achtten een jaar voorbereiding reëel. Toch was er in het ombouwtraject maar drie maanden voor ingeruimd.

Visser schrijft verder dat er ook nog een probleem is met de overdracht van de lijn naar de RET. In de eerste fase zijn niet alle afspraken vastgelegd in contracten. Dat moet worden opgelost.

De Hoekse Lijn zou in september 2017 gaan rijden, maar de oplevering liep fors uit. Het dossier kostte wethouder Pex Langenberg van Rotterdam in februari zijn baan.

Gerelateerd