Staatsbosbeheer en Stroomopwaarts gestart met Groei in Groen

27-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Dinsdag 26 september hebben Staatsbosbeheer en Stroomopwaarts MVS het startsein gegeven voor een samenwerking met winst voor zowel natuur als mensen. Na een gedegen voorbereiding bij het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts gaan vijf werkzoekenden voor Staatsbosbeheer in de praktijk aan de slag om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Desiree Curfs, directeur Stroomopwaarts: ,,Hiermee vergroten deelnemers hun kans op een baan bij een werkgever in de Groen en Recreatie branche, het uiteindelijke doel van deze samenwerking.'' Staatsbosbeheer spant zich daarnaast in door medewerkers van het Werkleerbedrijf aan te bevelen bij aannemers waar mee gewerkt wordt. Tijdens het traject zal een speeddate georganiseerd worden om aannemers nader kennis te laten maken met de deelnemers.

Staatsbosbeheer en Stroomopwaarts streven naar een langere samenwerking, zodat uiteindelijk meer deelnemers hun kans op een vaste baan vergroten. Staatsbosbeheer biedt vanuit haar rol als maatschappelijke organisatie op verschillende manieren plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Leren en werken in de natuur heeft een grote positieve invloed op mensen. In de groensector is bovendien veel personeel nodig op allerlei niveaus. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

,,Dit project biedt deelnemers de kans om werkervaring in het natuurbeheer op te doen zoals werken in een team, overleggen met elkaar en arbeidsritme opdoen. Ze krijgen structuur, bouwen zelfvertrouwen op, worden fysiek en mentaal sterker. We hopen dat ze door het leertraject in onze terreinen doorstromen richting een reguliere baan'', zegt Jasper Kuipers, hoofd provincie Zuid-Holland van Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer heeft een groot aantal natuurgebieden in Zuid-Holland en De Nieuwe Waterweg Noord regio is zeer natuurrijk. Dat ook nog veel bedrijven in de groenbranche in deze regio zijn gevestigd, biedt kansen op werk. Maar, daar zijn wel vaardigheden voor nodig, zoals snoeien, bosmaaien, schilderen, plantsoenonderhoud en veilig werken. Die worden geleerd in het project en wanneer nodig worden cursussen aangeboden. De deelnemers gaan aan de slag in Broekpolder/Oeverbos en gaan bijvoorbeeld bospaden open snoeien, takken en boompjes weghalen, meubilair onderhouden en verven, inspectierondes houden, zwerfvuil verwijderen, toezicht houden en onderhoud verrichten aan het trekpontje en de bebording schoonmaken. Allemaal zaken waar de bezoekers van dit waardevolle natuurgebied veel plezier van hebben.Gerelateerd