Stadsvervoer RET staakt

15-03-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Ook in Maassluis komt het stads- en streekvervoer maandag later dan  gebruikelijk op gang door stakingen van RET-personeel. De vakbonden (CNV, FNV, VOR en VCP) roepen op tot een staking van 66 minuten, om hun eis van een pensioen op 66-jarige leeftijd kracht bij te zetten.

Voor zes over zeven rijden er geen bussen, metro's en trams van de RET, zo meldt het Rotterdamse vervoersbedrijf op voorhand. Het ov-bedrijf heeft besloten pas dan de dienstregeliing op te starten. ,,Dit geldt ook voor de bussen van het Vervangend Vervoer Hoekse Lijn.'' De meeste bussen vertrekken tussen zeven en half acht voor het eerst vanaf hun beginpunt, sommige pas tussen half acht en acht. De Fast Ferry vaart wel volgens dienstregeling, aldus de RET.

Het ov-bedrijf staat niet achter de staking, zo laat het op de website weten. ,,Omdat dit reizigers dupeert.'' Wel zegt de RET 'de zorgen over de AOW-leeftijd bij zware beroepen' te begrijpen. De RET adviseert de reizigers ook na 7.06 uur rekening te houden met extra reistijd. Passagiers die voor hun vervoer de tijden op de app van de RET nakijken, moeten maandag voorbijgaan aan de meldingen tussen zes en zeven. Die kloppen niet.Gerelateerd