Stichting Elim Maassluis bestaat 25 jaar!

19-03-2019 Nieuws Redactie

Vanwege het 25 jarig bestaan van Stichting Elim Maassluis hebben de mede oprichters Cees Rijke en Rianne Noordzij een reis gemaakt naar Indonesië om daar het 25-jarig jubileum te vieren. Hieronder volgt een verslag van Rianne Noordzij:

Cees Rijke en Rianne Noordzij, mede oprichters van Stichting Elim, hebben het kinderhuis en de school in Anjongan, Indonesië bezocht. Isaac Rijke Sayuna, de leider van Elim, kwam ons ophalen van het vliegveld Pontianak. Wij werden met zang, muziek en dans ontvangen.

Er wonen nu 18 jongens en 32 meisjes in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Veel kinderen gesproken en ik was diep geraakt door de meest vreselijke dingen die de kinderen hebben meegemaakt. Sommigen hebben jong ouders verloren, anderen zijn mishandeld door een pleegouder, van anderen kunnen ouders niet voor hen zorgen. Een kind is meestal al 9 of 10 jaar voordat iemand ontdekt dat hulp nodig is en het kind bij Elim wordt aangemeld. Wat mij zo opviel was dat alle kinderen bij Elim zo dankbaar zijn. Met elkaar zijn ze happy en blij. De sfeer is heel goed!

Wij maakten een wandeling over het terrein. Onder de indruk van de vele land- en tuinbouw activiteiten van SMK Elim (voortgezet agrarisch onderwijs) zijn we ook erg geschrokken van de staat van de gebouwen. Door het vochtige weer rot zelfs beton weg. De deuren en ramen van het gemeenschapshuis zijn van ijzerhout dus nog goed. Maar een flinke lik verf is hard nodig. De gegalvaniseerde daken van blik zijn geroest en door de lekkages zijn ook de plafonds slecht. Met Isaac, Nonoi en Decent zijn de renovatie plannen en de begroting besproken. Dankbaar zijn wij met de bijdragen van de donateurs waarmee het kwartaalbedrag voor levensonderhoud voldoende is.

Vanuit de Aktie “Sport en Spel Maasland” hebben wij €7.500,- ontvangen. Daarnaast is met giften een begin gemaakt met de renovatie van de toiletgroepen. De slaapruimten moeten dan eerst aangepakt worden. In totaal is er €50.000,- nodig. Iedere bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom! Mijn reis betaal ik zelf. Iedere Euro komt direct bij Elim terecht. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Een financieel overzicht is op te vragen.

Hartelijke groet van Rianne Noordzij.

Website: www.stichting-elim.nl  
E-mail: info@stichting-elim.nl  
Facebook: www.faceboek.com/stichting.elim 
Rekeningnummer: NL29 INGB 0005 5006 59Gerelateerd