Team VR Oude Mannen winnaar HVM wisselbeker

30-11-2018 Nieuws Redactie

Het winnende team VR Oude Mannen met de felbegeerde wisselbeker. (Foto: Wim de Lege)

MAASSLUIS - Tien teams verzamelden zich donderdagavond in het Atrium van het Theater Koningshof voor de HizzQuiz, georganiseerd door de Historische Vereniging Maassluis (HVM). Wim Staessens, directeur Theater Koningshof, heette de 60 deelnemers van harte welkom. Het is de eerste keer dat de HizzQuiz in ‘zijn’ theater wordt gehouden. Daarna begon de strijd om de wisselbeker die op dat moment nog in het bezit is van het team ‘Monstersche Sluis’.

Bas Booister, bekend van de WOS, presenteerde de vijftig vragen die moesten worden beantwoord. Bij de teams was er vaak verwarring over welk antwoord de juiste is. Felle discussies binnen de teams werden gevoerd en niet altijd waren zij het met elkaar eens over het in te vullen antwoord.

Een ijverige groep vrijwilligers van de HVM controleerden de antwoordformulieren. De tussentijdse stand maakte het al spannend. De punten van de teams lagen soms dicht bij elkaar. Nadat de einduitslag bekend was, waren het team VR Ouden Mannen en het team Mannen met ballen ex aequo geëindigd.

Er moest een winnaar komen die de beker mee naar huis kon nemen. Bas Booister verzon ter plekke een vraag. Meerdere vragen waren nodig om het team VR Oude Mannen als winnaar uit te kunnen roepen. Gertjan van de Velden, voorzitter HVM, overhandigde de wisselbokaal aan het winnende team.

Een geslaagde HizzQuiz in een nieuwe omgeving. Voor volgend jaar, 24 april, staat er alweer een nieuwe HizzQuiz met nieuwe vragen gepland.Gerelateerd