Tijdelijke toegangsweg naar parkeerplaats Koningshoek

28-08-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Door werkzaamheden aan het riool is het parkeerterrein van de Koningshoek aan de Uiverlaan ter hoogte van het TinQ tankstation van 8 tot (naar verwachting) 22 september te bereiken via een tijdelijke toegangsweg.

Houd rekening met enige (verkeers)hinder om de parkeerplaats en onder meer het tankstation te bereiken vanwege de lage snelheid waarmee op de tijdelijke weg gereden moet worden.

Afsluiting Uiverlaan

Aannemer Schotgroep werkt, in opdracht van de gemeente Maassluis, aan de aanleg van een riool om regenwater af te voeren. Woensdag 8 september start in de Uiverlaan de aanleg van het riool tussen het TinQ tankstation en de Lijsterlaan (ter hoogte van de Houtsnipstraat). 
Van 8 september tot en met (naar verwachting) 8 oktober is de Uiverlaan afgesloten vanaf het TinQ tankstation bij winkelcentrum Koningshoek tot de Lijsterlaan. De Lijsterlaan blijft vanaf de Merellaan via de Uiverlaan bereikbaar.

Als het werk in de Uiverlaan klaar is, volgt het laatste deel van de aanleg in de Lijsterlaan (tot aan de Houtsnipstraat). Bewoners, bedrijven en hulpdiensten zijn op de hoogte van het werk aan het riool en de verkeersmaatregelen.

Wateroverlast

De aanleg van het zogenaamde hemelwaterriool is nodig om bij hevige regenval wateroverlast tegen te gaan. Een buizenstelsel tussen de singel aan de Kwartellaan en de haven maakt deel uit van de gemeentelijke maatregelen om wateroverlast door de klimaatverandering aan te pakken.Gerelateerd