TOG moet wennen in de hoofdklasse

02-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het eerste team van tafeltennisvereniging TOG komt na de promotie van afgelopen seizoen uit in de hoofdklasse en daar gaat het er – buiten het hogere niveau – iets anders aan toe. Zo bestaat de poule niet uit zes teams die tegen elkaar thuis- en uitwedstrijden spelen. Nee, de poule bestaat uit acht teams en je tafeltennist tegen elkaar thuis óf uit.

En dan wordt er ook nog eens niet alleen op doordeweekse avonden gespeeld maar soms ook op zaterdagmiddag. ''Een dikke 20 jaar terug in de tijd. Zo lang is het geleden dat ik op zaterdag een competitiewedstrijd moest spelen, bij de jeugd,'' reageerde Ron van der Weiden op Facebook. Met zijn teamgenoten Arthur Dukker en Jeroen Hendriks moest hij zaterdag naar Avanti. 8-2 werd er verloren, Jeroen en Arthur wisten elk eenmaal te winnen.

TOG 2 tegen SVN werd 5-5, met tweemaal winst voor zowel Paul Maan als Robert Kuiper. Dennis Breevaart zorgde voor het vijfde punt. Duoteam 1 klopte Overschie met 3-2. Brian de Leeuw won tweemaal en samen met Bart Dijkman ook de dubbel.