Categorieën

Service

Tunnel bij Mozartlaan-Industrieweg week lang afgesloten

Tunnel bij Mozartlaan-Industrieweg week lang afgesloten
Nieuws

Tunnel bij Mozartlaan-Industrieweg week lang afgesloten

  • Redactie
  • 11-06-2022
  • Nieuws
Tunnel bij Mozartlaan-Industrieweg week lang afgesloten

Het rode gebied is van maandag 13 juni om 07.00 uur tot maandag 20 juni om 05.00 uur afgesloten. Het blauwe gebied is van vrijdag 17 juni om 19.00 uur tot maandag 20 juni om 05.00 uur afgesloten.

MAASSLUIS - Gemeente Maassluis maakt de kruising van de Mozartlaan, Industrieweg en de onderdoorgang richting de wijk Het Balkon veiliger voor voetgangers. Dit gebeurt van maandag 13 juni om 07.00 uur tot maandag 20 juni om 05.00 uur. 

Om de wegwerkzaamheden te kunnen uitvoeren is de onderdoorgang van de metrolijn (tunnel Noord Nieuwlandse Poort) van maandag 13 juni om 07.00 uur tot maandag 20 juni om 05.00 uur afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers. Er wordt een omleidingsroute ingesteld via de spoorovergang bij de Maasweg. Fietsers en voetgangers kunnen ook gebruikmaken van de spoorovergang bij metrostation Maassluis West. 

Van vrijdag 17 juni om 19.00 uur tot maandag 20 juni om 05.00 uur is ook de kruising Mozartlaan-Industrieweg van de P.J. Troelstraweg tot het winkelcentrum aan de Industrieweg afgesloten. Het winkelcentrum is vanaf de kant van de Industrieweg bereikbaar. Er wordt een omleidingsroute ingesteld via het centrum: Laan 1940-1945, P.C. Hooftlaan, Lange Boonestraat, Marelstraat, Wagenstraat en Westlandseweg.

De gemeente verhoogt de veiligheid van voetgangers bij de kruising Mozartlaan-Industrieweg door twee verhoogde oversteekplaatsen aan te leggen: bij de Haydnlaan/P.J. Troelstraweg en ter hoogte van het pand van Stroomopwaarts. Daarnaast komt er een voetgangersoversteekplaats (niet verhoogd) bij de onderdoorgang richting de wijk Het Balkon. 

Om de hinder van de verkeersafsluitingen te beperken wordt in het weekend van 17, 18 en 19 juni dag en nacht doorgewerkt. De werkzaamheden zorgen daarnaast voor geluidshinder. Met name het frezen van het asfalt op vrijdag in de avond en nacht geeft geluid in de omgeving.