Tunnel naar woonwijk De Kade onwaarschijnlijk

05-09-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De kans is klein dat de nieuwe Maassluise woonwijk De Kade in de toekomst bereikbaar gemaakt wordt met een tunnel onder de metrolijn. De aanleg van een tunnel brengt namelijk aanzienlijke kosten met zich mee.

Vier kansrijke opties zijn dinsdag voorgelegd aan de gemeenteraad. Een van de varianten is een tunnel onder het metrospoor door om de, nog te bouwen, woonwijk De Kade bereikbaar te maken. Kosten: minimaal 16 miljoen euro. Naast de hoge kosten brengt deze optie ook een forse ingreep met zich mee. Daarnaast kan de Deltaweg niet worden aangesloten op de tunnel, blijkt uit het rapport van Bureau Met Graumans. Het verkeer van de pont kan er dus geen gebruik van maken.

Bureau Met Graumans legde nog drie andere varianten voor. Het voordeligst is de optie van 2.225.000 euro. In dit plan blijft de verkeerssituatie rond het Havenplein, Deltaweg en de Prinses Julianalaan ongewijzigd. Voor het langzame (fiets)verkeer wordt dan een nieuwe verbinding aangelegd ter hoogte van het Stationsplein. De nieuwe wijkweg Handelskade wordt dan een 30-kilometerzone voor herkomst- en bestemmingsverkeer.

De twee andere opties waarbij een gelijkvloerse verbinding ter hoogte van het Stationsplein wordt aangelegd, zijn volgens het bureau kansrijk en kosten minder dan een tunnel. Die opties kosten namelijk tussen de 3,8 en 4,8 miljoen euro.Gerelateerd