Twee drijvende hotels op een dag!

07-03-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Een bijzondere dag voor ieder die langs het scheur is gaan wonen met het idee te genieten van het uitzicht op de schepen: al op 28 februari kwam het eerste cruiseschip voorbij maar vandaag zouden we kunnen markeren als de echte start van het cruiseseizoen met twee aankomsten op één dag.

Beide zijn ze van de rederij Aida, bekend van dat vrolijke grote oog op de boeg, gevestigd in het Duitse Rostock. Wilde je ze zien aankomen, dan moest je er wel vroeg bij zijn. De verwachtte aankomst van de AIDAMar was rond 08.00 uur in Rotterdam maar om 07.00 uur lag het schip al afgemeerd. Kansen genoeg nog, de AIDAMar komt in maart en april wekelijks langs; het vaart vanuit Hamburg een rondje over de Noordzee met stops in Southampton, Le Havre, Zeebrugge en Rotterdam.

Uitzonderlijker is het tweede schip dat vandaag te zien is en dat om 9.00 uur zou aankomen in Rotterdam: de AIDACara. Dat schip keert dit jaar niet meer terug naar Rotterdam. De Aida Cara was het eerste schip in de vloot van de rederij. Het werd in 1996 in dienst genomen, toen als de Aida, door Deutsche Seetouristik. In 1999 ging het onderdeel uitmaken van Aida Cruises en kreeg het de naam Aida Cara. Overigens was ook dit schip er vroeg bij. Rond half acht was het al in Rotterdam, anderhalf uur vroeger dan gepland.

Dit schip is iets kleiner, 194 meter lang, en kan 1186 passagiers luxe vervoeren. Het werd gebouwd in Finland en vaart ook onder Italiaanse vlag. Hier moeten de passagiers het doen met 'slechts' één zwembad en drie restaurants. De 'Cara' komt uit Dover en stopt in Rotterdam op weg naar Hamburg, nadat het schip vorige week op Mallorca aan zijn reis begon. De komende weken vaart het schip op de Oostzee, later in het jaar worden vooral de Canarische Eilanden aangedaan.

De Cara vertrekt nog vanavond, laat, kort voor middernacht, de Mar morgenochtend tussen zeven en acht.Gerelateerd