Tweede brief van Sinterklaas!

07-11-2017 Nieuws Redactie

Lieve kinderen uit Maassluis,

Misschien kunnen jullie je herinneren dat ik jullie vorige week schreef dat ik mijn mijter ging zoeken. Nou ik heb slecht nieuws. Ik heb hem nog steeds niet gevonden. Ik heb het aan alle pieten gevraagd, maar zélfs de hoofdpiet weet niet waar hij is. De enige die ik het niet heb gevraagd is Pietje Paniek. Je begrijpt wel waarom. De mijter zal toch niet in de koffer zitten die ik alvast naar het Sinterklaashuis in de Nieuwstraat heb gestuurd? Nee, dat kan niet. Die koffer heeft de hoofdpiet ingepakt en daar heb ik alle vertrouwen in.

Maar ik kan toch niet zonder mijter op mijn verjaardag de kinderen bezoeken? En wat zal de burgemeester denken bij mijn aankomst in Maassluis op 18 november? Daarom ben ik gisteren nog naar de beste mijtermaker van Spanje gegaan. Die woont in een dorpje vlak bij mijn paleis. Misschien dat hij nog snel iets kon regelen. Maar wat denk je? Er hing een briefje op de etalageruit: “Wij zijn op vakantie tot 5 december”.

Daarna ben ik naar de Rabobank gegaan. Ja, in Spanje hebben wij ook een Rabobank. Ik moest immers nog geld opnemen voor mijn reis naar Maassluis. Ik vertelde mijn verhaal aan de medewerker van de bank en die had een goed idee. Hij belde meteen met een collega van Rabobank Westland in Nederland om iets voor mij te regelen. Vraag maar aan je juf of meester op school wat de Rabobank heeft bedacht. Het komt erop neer dat ik aan jullie vraag om allemaal voor mijn verjaardag een hele mooie nieuwe mijter te maken. Voor maker van de allermooiste mijter heb ik natuurlijk een cadeautje. Als het lukt hoef ik niet zonder mijter bij de kinderen op bezoek.

Zo, nu ga ik mijn koffer pakken. De Pieten brengen inmiddels de Spanje op stoom voor de reis naar Nederland. Morgen vertrekken we, want we willen op zaterdag 18 november om 9.30 uur de mooie haven van Maassluis binnenvaren. Na de ontvangst door burgemeester Haan bezoeken we het Stadshart, Palet, Van Kortenhof, Koningshoek en Westeinde. Om 14.00 uur begint de kindermiddag in Koningshof. De toegangskaartjes daarvoor zijn verkrijgbaar bij Hartelust (Palet), Maassluis Info (Nieuwstraat), Booster (Koningshoek) en natuurlijk bij Koningshof zelf. Uiteraard zijn daar veel van mijn pieten aanwezig en misschien kom ik zelf ook nog wel even langs.

Jullie krijgen allemaal de groeten van mijn hoofdpiet.

Nou, dag hoor…

Sinterklaas

Gerelateerd