Uitreiking Geuzenpenning toegankelijk voor iedereen

23-02-2015 Nieuws Redactie

Free Press Unlimited

WATERWEG - Het is dit jaar mogelijk om ook als niet-donateur aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Geuzenpenning op 13 maart in de Grote Kerk in Vlaardingen. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden per mail. Ook is het mogelijk een kaartje te sturen. Dat kan naar: Stichting Geuzenpenning, Postbus 1002, 3130 EB in Vlaardingen. Voor het aanmelden geldt wie het eerste komt, het eerste maalt.

De Geuzenpenning voor 2015 wordt toegekend aan Free Press Unlimited. Deze organisatie heeft als missie betrouwbaar nieuws beschikbaar te maken en houden in landen waar geen persvrijheid is, in oorlogsgebieden of in landen op weg naar democratie. 

De penning is in 1987 in het leven geroepen om de idealen van en de nagedachtenis aan de verzetsgroep 'De Geuzen’ uit de Tweede Wereldoorlog levend te houden. De meeste leden van het Geuzenverzet waren afkomstig uit Maassluis, Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen. De Geuzenpenning wordt toegekend als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme.Gerelateerd