Update: 33,9% procent heeft gestemd - drukte bij De Vliet

21-03-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De gemeente heeft zojuist de eerste opkomscijfer bekend gemaakt. De tussentijdse opkomstcijfers voor Maassluis van 10.30 uur vanmorgen zijn: 9,6 procent van de stemgerechtigden heeft gestemd voor de gemeenteraad. Volg hier alle updates rond de verkiezingen! 

17.05: Om 16.30 uur heeft 33,9 procent van de kiesgerechtigde Maassluizers een stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit is net wat meer dan 4 jaar geleden op dat tijdstip. Toen was het opkomstcijfer 30 procent.

Het opkomstcijfer voor het referendum was om 16.30 uur 34,5 procent. Maassluis gaat vandaag naar de stembus: om een nieuwe gemeenteraad te kiezen en voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

14.04: Om 13.45 uur was het opkomstpercentage in Maassluis voor de gemeenteraadsverkiezingen 25,9 procent van de 26.036 kiesgerechtigden. Dat maakte de gemeente bekend. Voor het referendum lag het opkomstpercentage op 26 procent.

12.15 uur: Enorme drukte bij seniorencomplex De Vliet
Bij het stemlokaal bij seniorencompet De Vliet is het al enorm druk, zo meldt het AD. Bij De Vliet waren er rond kwart voor 11 al 208 stemmen binnen. Jaap van der Vliet, voorzitter van het stembureau in De Vliet in Maassluis, weet het zeker: de opkomst hier zal hoog zijn. "De eerste mensen stonden vanmorgen al voor half 8 voor de deur'', vertelt hij aan het AD. "Sinds dat we open zijn, druppelt het lekker door.'' 

Vooral veel ouderen komen stemmen in het stemlokaal. Jaap van der Vliet vertel aan het AD dat die een duidelijke reden hebben om te stemmen: "Er komen hier veel ouderen stemmen, die zoals zij zelf aangeven, 'aan hun plicht voldoen'."

10.35 uur: De tussentijdse opkomstcijfers voor Maassluis van 10.30 uur vanmorgen zijn: 9,6 procent van de stemgerechtigden heeft gestemd voor de gemeenteraad.Er kan ook gestemd worden voor of tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Tot nu toe is 9,4 procent komen stemmen voor het referendum.

Gerelateerd